Ervarings- en doorbraak workshop

Doorbreek de patronen die ten grondslag liggen aan jouw angst én leg de basis om jezelf te bevrijden uit een leven dat beheerst wordt door angst

Leef jij niet het leven dat je zelf graag wilt? Blijf je vastzitten in bepaalde patronen die je niet wil en die je niet meer helpen? Zijn dit vooral patronen waarin je jouw eigen behoeften verwaarloost om ervoor te zorgen dat je goedkeuring, liefde, bevestiging of een identiteit krijgt? Met andere woorden: is jouw gedrag er vooral op gericht om anderen niet ontstemd te maken en om bestaansrecht te hebben?

post traumatisch succes

patronen

Deze patronen ontstaan vaak in de dynamiek van onze families.

En die ontstaat vaak door onbewuste patronen in een systeem, die van generatie op generatie worden doorgegeven, totdat iemand binnen het systeem zich bewust wordt van dit patroon en het patroon doorbreekt. Patronen, of schema’s (zoals het in de psychologie vaak genoemd wordt), zijn jouw interpretaties van bepaalde situaties. Deze interpretaties brengen je in een vast patroon van gedachtes /overtuigingen, emoties en gedrag. Deze patronen of schema’s zijn vaak niet constructief maar destructief. Ze veroorzaken vaak juist de onveiligheid en als gevolg de traumatisering binnen systemen. 

Om deze patronen helder te krijgen én om ze binnen een systeem te doorbreken is een opstelling een zeer effectieve methode. Je gaat namelijk de weg vrijmaken voor twee processen:

✓ Je doorbreekt de cyclus van het doorgegeven van deze patronen en dus de onveiligheid die het patroon met zich meebrengt en

✓ Je legt de basis om de gevolgen van deze patronen, het destructieve gedrag en de chronische traumatisering, te helen. Wat betekent dat je de fundering legt om jezelf en jouw systeem te bevrijden uit angstreacties. 

signalen

Herken je jezelf in onderstaande:

✓ Je hebt weinig eigenwaarde en een laag zelfbeeld.

✓ Je bent de hele tijd anderen aan het ‘pleasen’ en je kunt moeilijk nee zeggen.

✓ De emoties van anderen voelen als jouw verantwoordelijkheid of jouw schuld. 

✓ Je hebt het idee dat iemand anders jouw leven gelukkig kan maken.

✓ Je bent continu aan het zorgen voor anderen als afleiding.

✓ Je hebt relaties waar een rollercoaster aan emoties zich steeds herhaald. 

✓ Je vindt het moeilijk om je eigen gedachtes, emoties en gevoelens te begrijpen of te uiten.

✓ Je bent continu bang om anderen boos/ontstemd te maken. 

✓ Je bent snel boos, geïrriteerd, bang of in paniek.

✓ Je bent geneigd om de emoties van anderen te controleren om rustig te kunnen blijven. 

✓ Je bent veel bezig met wat anderen van je vinden. 

Wil je deze patronen doorbreken en gaan genieten van je leven?

"Pain moves through families until someone is ready to feel it."

- Stephi Wagner -

"And heal it"

- Judith -

ervaren en doorbreken

Wat kun je verwachten van een opstelling:

Tijdens een opstelling breng je een vraag in of een thema waar je (steeds) tegenaan loopt. Tijdens een opstelling wordt er gewerkt met representanten. Jij als vraagsteller plaatst vervolgens de representanten in de ruimte. De representanten krijgen toegang tot de gevoelens en de onbewuste patronen van de mensen die zij representeren. Op die manier krijgen zij dus ook toegang tot de onbewuste patronen die bij jou een rol spelen. Door een opstelling dienen zich oplosrichtingen aan en wordt het als vanzelf duidelijk hoe je kunt handelen. 

post traumatisch succes

missie

Na een opstelling ervaar je:

✓ Inzichten in deze patronen, die je op geen enkele andere wijze had kunnen verkrijgen.

✓ Dat je uit het analyseren van deze patronen kunt stappen en weer kunt gaan voelen en handelen.

✓ Dat het je helpt om de volgende stappen te nemen om jezelf los te maken uit deze patronen en de gevolgen ervan. 

✓ Dat je de eerste stappen zet zodat je écht het leven kan leiden wat je zelf graag wilt.

✓ Dat je een basis legt om veilige relaties aan te gaan en om je kwetsbaar op te stellen. 

✓ Dat je een basis legt om jezelf vrij te uiten.

✓ Dat je de basis legt om je eigen emoties goed te kunnen verwerken. 

testimonials

Zij gingen je voor

bloemetje

"Don't let your wounds turn you into someone you're not".

- Paulo Coelho -

Vragen

Veelgestelde vragen

1.Wat is de investering voor een opstelling?
Wanneer jij degene bent die een vraag inbrengt is de investering €95 exclusief BTW en wanneer je mee wilt doen als representant is de investering €35 exclusief BTW. 

2.Wat betekent het precies om als representant mee te doen?
Als representant kan de vraagsteller aan jou vragen om iemand uit zijn/haar familie te vertegenwoordigen. Je mag dat te allen tijde weigeren. Van belang is dat je goed voelt wat er bij jezelf gebeurt wanneer gevraagd wordt de opstelling in te gaan. Naar onze ervaring wordt representant zijn in een opstelling vaak als bijzonder ervaren omdat het vaak ook echt iets in jezelf raakt en in beweging brengt.

3.Hoe weet je als representant wat je moet doen?
Als representant hoef je eigenlijk niets actief te doen. Naar onze ervaring krijgen representanten dan als vanzelf toegang tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van degene die zij representeren.

4.Kun je opstellingen samen met andere vormen van therapie doen?
Familieopstellingen kunnen goed met andere vormen van therapie gecombineerd worden. Familieopstellingen geven inzicht in thema’s die blijven terugkeren. Het verwerken hiervan kan zeker samengaan met andere therapieën. 

5.Werk je alleen of met een team?
Binnen het aangeboden traject werk ik voornamelijk alleen met jou samen. Voor de lichaamsgerichte therapie binnen het traject werken we samen met Chantal van Heumen. Zij vult het lichaamsgerichte stuk binnen het traject op een uiterst effectieve en prettige manier aan. 

Wanneer je een losse (familie)opstelling wilt, werk ik soms samen met Bontgenoot. Wanneer we binnen het traject opstellingen weg gaan zetten, begeleid ik deze alleen. 

6. Kan deze workshop plaatsvinden binnen de huidige Corona richtlijnen?
Tot op heden is dit zeker nog mogelijk. Ik zal steeds de groepsgrootte afstemmen op de huidige richtlijnen. 

Heb je andere vragen? Stuur dan gerust een mail naar info@posttraumatischsucces.nl.

match call

Wil je graag meedoen maar zou je van tevoren graag even met mij sparren om af te stemmen of dit het juiste besluit is? Klik dan op onderstaande knop, vul het formulier in en ik neem binnen 24 uur contact met je op om een afspraak in te plannen. Dit is dan ook geen sales call maar een match call.

Scroll naar top